Nieuws


September 2011 | Gediplomeerde schoorsteenvegers kunnen zich legitimeren
Veel malafide schoorsteenvegers melden onterecht op hun folder of bedrijfsauto dat zij "gediplomeerd" zijn. Wilt u zich ervan verzekeren dat een schoorsteenveger echt gediplomeerd is vraag dan naar hun pasje waarop het certificaatnummer is vermeld, de echtheid van dit pasje kunt u controleren op de website www.diplomaregister.eu.


Februari 2011 | Kantoor NSVB verhuist naar Amersfoort
Met ingang van februari 2011 is ons kantoor verhuisd naar Amersfoort, ons nieuwe adres en telefoonnummer is: Hardwareweg 4, 3821 BM Amersfoort, tel.: 033 - 72 00 688.


Februari 2011 | Telefonische bereikbaarheid verbeterd
Om u beter van dienst te kunnen zijn is onze telefonische bereikbaarheid aanzienlijk verbeterd, op werkdagen van 9 tot 9 uur wordt u snel en vriendelijk te woord gestaan door één van onze medewerk(st)ers.


15 december 2010 | Consumenten misleid door ASPB in Tros Radar
In de uitzending van het TV-programma Radar van december 2010 is de schoorsteenbranche helaas negatief in de publiciteit gekomen. Hierin werd de NSVB door een afgevaardigde van de ASPB afgeschilderd als een nepbond zonder leden. Wij betreuren het dat dit heeft plaatsgevonden want de hele branche ondervindt hier de negatieve gevolgen van. Als de ASPB vooraf beter onderzoek had gedaan dan zou men weten dat deze uitspraken absoluut nonsens zijn. De NSVB is een officiŽle en onafhankelijke bond erkend door het ministerie van VROM waarbij ten tijde van de uitzending 35 leden waren aangesloten. De NSVB hanteert strenge toelatingscriteria voor het lidmaatschap en eist o.a. van de aangesloten leden dat al haar medewerkers binnen bepaalde tijd de basisopleiding schoorsteenveger met goed resultaat hebben afgesloten. Klachten over onze leden worden direct en serieus in behandeling genomen en zo spoedig mogelijk naar tevredenheid van de consument opgelost. Het lidmaatschap van de NSVB geeft u de zekerheid dat u zaken doet met een betrouwbaar en deskundig schoorsteenbedrijf. Om consumenten nog beter van dienst te zijn hebben wij na deze uitzending onze telefonische bereikbaarheid sterk verbeterd zodat u op werkdagen van 9 tot 9 snel te woord wordt gestaan.


23 maart 2009 | PAS OP voor Malafide schoorsteenbedrijven!
Er zijn bedrijven die zich voordoen als lid van de NSVB maar dat niet zijn.
Eén van deze bedrijven opereert de laatste tijd onder de naam “Roofcontrol”. Wij ontvangen over dit bedrijf veel klachten. Dit bedrijf laat geen adresgegevens bij u achter en heeft alleen een mobiel telefoonnummer waardoor dit bedrijf moeilijk aan te pakken is. De beste controle om u ervan te verzekeren dat u met een betrouwbaar schoorsteenbedrijf te maken hebt is controleren of zij aangesloten zijn bij de NSVB, u kunt hiervoor altijd contact met ons opnemen.